Veelgestelde vragen

Het is voor u als huurder verstandig om misverstanden te voorkomen om de inspecties te laten uitvoeren. Op basis van de uitslag van de inspectie wordt de woonruimte opgeleverd en de waarborgsom afgehandeld.
Ja dat kan. Net als in een loondienstsituatie moet het House Rental Amsterdam wel de eigenaar goede en juiste inkomstengegevens kunnen overhandigen. In geval van zelfstandigheid is het inzichtelijk maken van een winst- en verliesrekening afdoende.
Betalingen kunnen bij House Rental Amsterdam alleen worden gedaan middels overschrijving per bank. Zowel contant betalen als pinnen is bij ons niet mogelijk.
Ja, u kunt alleen op afspraak een bezichtiging plannen met een makelaar.
Mochten er meerdere kandidaten zijn dan is het aan de eigenaar om de selectie te maken, de eigenaar kijkt dan ook naar de aangeleverde antecedenten.

Ja wij screenen potentiele huurders. Voordat we de huurovereenkomst opstellen verzamelen we alle antecedenten. Deze controleren we bij verschillende instanties. Ook kunnen we gebruik maken van een screening via Controle Huurders. Voor meer informatie over deze screening kunt u kijken op www.controlehuurders.nl

Daarnaast kan het voorkomen dat we periodieke controles uitvoeren tijdens de huurperiode.

House Rental Amsterdam berekent geen kosten voor het inschrijven en geen administratiekosten en/of bemiddelingskosten kosten voor de huurder. Wanneer u een woning via House Rental Amsterdam gaat huren betaalt u alleen de eerste maand huur vooruit samen met de waarborgsom.


Indien u House Rental Amsterdam nadrukkelijk vraagt op zoek te gaan naar woonruimte, kunnen er bemiddelingskosten in rekening worden gebracht als de gevonden woning niet uit ons eigen woningaanbod komt. In dat geval voert House Rental Amsterdam als aanhuurmakelaar geen werkzaamheden uit voor de verhuurder, maar alleen voor u als huurder

 

Het inschrijven is niet verplicht. Om een juiste selectie te maken is het voor het House Rental Amsterdam en de eigenaar van de woning wel belangrijk om te weten wie er komt bezichtigen.

Inschrijven is geheel kosteloos.

Volg ons op Facebook